Massage

Massage

Aanraking is een vergeten taal. Deze taal betekent voor elk nieuwgeboren kind een ervaring van plezier en onschuld, die voeding geeft aan lichaam en ziel. Iedereen kan deze vergeten taal leren door het geven of ontvangen van een ontspannende en/of genezende massage.

Massage bezorgt buiten een ontspannen gevoel ook verstrekkende fysiologische effecten. Massage werkt in de eerste plaats gunstig op de zenuwreceptoren in de huid. Gestimuleerd door de ritmische massagebeweging, zenden ze impulsen naar het centrale zenuwstelsel vanwaar er dan ontspanningsimpulsen naar de spieren worden teruggestuurd. Een bepaalde massagebeweging, effleurage of schudden, heeft een kalmerend effect op de zenuwuiteinden.

Massage werkt stress verlagend.


Massage is ook goed voor de bloedsomloop. De haarvaten onder de huid gaan verwijden bij diverse strijkbewegingen zodat de doorbloeding toeneemt. Daar men in een aantal gevallen naar het hart toe masseert, wordt de toevoer van zuurstofarm bloed uit de spieren naar het hart en de longen versneld en neemt het eerder zuurstof op.

De verhoogde doorbloeding die dank zij de massage optreedt, veroorzaakt bovendien een tijdelijke bloeddrukverlaging. Het kan eveneens leiden tot een verlaging van de hartslag.


Massage bevordert eveneens de lymfewerking. Lymfe is de kleurloze vloeistof die eiwitten en andere stoffen uit het bloed naar de spieren, weefsels en botten brengt en afbraakproducten terugvoert. De verbeterde lymfewerking zorgt dat er geen vochtophopingen optreden.


Het spierstelsel vindt op diverse manieren baat bij massage. Allereerst laat het spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler en vergroot zo de bewegingsuitslag. Verder helpt massage bij het herstel van geblesseerde spieren, door ze mechanisch van het stofwisseling afbraakproduct melkzuur te ontdoen.Mijn massages

Je bent welkom voor een massage op afspraak in Vinkeveen. Tevens masseer ik op locatie bij je thuis waarbij ik zelf (indien nodig) alle benodigheden meeneem.


De massages die ik geef zijn:

- Klassieke ontspanningsmassage

- Hawaiiaanse lomi lomi massage Temple style

- sport massage


- Klassieke ontspanningsmassage

Dit is een ontspanningsmassage die wordt gegeven met de handen. Het bestaat uit strijkingen, knedingen en tapotages.

Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

Bij een ontspanningsmassage is alles erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Het ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt.


- Hawaiiaanse Lomi Lomi massage Temple style

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd.

Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd.

De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn of klein en in een langzaam of snel tempo worden uitgevoerd. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (mana) in het lichaam gestimuleerd wordt. Je leert gebruik te maken van de kracht van alle elementen: aarde, lucht, water en vuur.

De massage heeft een diep ontspannend en helend effect. Een Lomi Lomi massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress, spanning en een moe gevoel. Deze massage richt zich op ontspanning en het terugkomen in een harmonisch natuurlijk ritme.


- Sportmassage

Indien je last hebt van een blessure, vast zit in je nek of schouders, etc. dan geef ik een massage om de spieren die aandacht behoeven weer te ontspannen. Vaak verlicht dit de pijn direkt maar er zijn meestal een aantal sessies benodigd om volledig herstel te bewerkstelligen.


Kosten

Ik bereken geen standaard tarieven voor de massages omdat ik er gewoon mag zijn voor mijn medemens. Het staat vrij aan degene die gemasseerd wordt om een bijdrage te geven voor de onkosten.

Als ik reiskosten maak vind ik het fijn als er een vergoeding voor de brandstof kosten wordt gegeven.