Massage cursussen


Basis cursus ontspanningsmassage


Bij Stichting Paraplu gaf ik sinds 2015 een basis cursus ontspanningsmassage. Sinds oktober 2016 geef ik deze cursus aan huis en niet meer bij Stichting Paraplu.

Deze cursus is gebaseerd op de Zweedse klassieke massage.

In deze cursus leer je in acht lessen de basistechnieken van de klassieke ontspanningsmassage. Elke les masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus werken we in tweetallen op massagetafels, zowel als gever als ontvanger. Behalve het aanleren van de massagegrepen is er aandacht voor de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast besteden we aandacht aan lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals het gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledige ontspanningsmassage te geven. Je oefent op een mede cursist, je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen. Zo ervaar je ook zelf hoe het aanvoelt, wat zeer leerzaam én ontspannend is. Het is ook mogelijk om samen met iemand die je kent de cursus te volgen en op elkaar te oefenen.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Het maximale aantal deelnemers is 2 als de cursus bij mij thuis gegeven wordt of maximaal 6 als er door de cursisten een andere ruimte beschikbaar wordt gesteld.


Kosten

Omdat masseren mijn passie is die ik graag deel met mensen bereken ik alleen de onkosten die ik maak voor het geven van de cursus. Hierdoor is de mogelijkheid aanwezig voor veel mensen om deze mooie massage techniek te leren.

Lomi Lomi temple style cursus


Deze cursus geef ik bij mij thuis (maximaal 2 deelnemers), op locatie bij de deelnemers (die op elkaar oefenen) of op een gehuurde locatie waarbij het maximale aantal deelnemers 8 is. De cursusduur is 4 dagen.

Er is minimaal een week tussen de dagen zodat de deelnemers voldoende kunnen oefenen.,

Je dient de beschikking te hebben over een goede massage tafel. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken nodig zoals een olie bestendige afdekhoes voor de massagetafel, een oliewarmer en olie. Je krijgt alle benodigde adviezen over de aan te schaffen materialen.

Je leert in 4 dagen om een volledige lomi lomi lichaamsmassage te geven inclusief de flying dance.

Het is aan te raden om een lomi lomi massage bij mij te ervaren voordat je aan de cursus begint zodat je kan ondervinden wat deze massage met je doet en of het bij je past. Er is in ieder geval een kennismakingsgesprek voor deelname aan de cursus.


Kosten

Omdat masseren mijn passie is die ik graag deel met mensen bereken ik alleen de onkosten die ik maak voor het geven van de cursus. Hierdoor is de mogelijkheid aanwezig voor veel mensen om deze mooie massage techniek te leren.